”Syskonmakaren” av Lisa Jewell – härlig relationsroman

Written by Maria Ragnarsson on november 23rd, 2011

Om du gillade En dag av David Nicholls är det här en roman för dig! Syskonmakaren och En dag är bägge utgivna av Printz Publishing, ett relativt nystartat förlag, som ger ut böcker i genren ”intelligent underhållning”.

Relationsromaner kan ibland vara oerhört sega och bara tuffa på till synes planlöst. Jewells berättelse har dock ett tydligt driv framåt, som gör att man vill läsa vidare. Jag uppskattar att spänningen sakta men säkert stegras fram till sista sidan.

I Syskonmakaren får vi följa tre unga vuxna: Lydia, Robyn och Dean. De känner inte till varandras existens och de lever vitt skilda liv. Men utan att veta om det är de syskon – de har samme far, en fransk spermadonator. Syskonen är rotlösa och vilsna, var och en på sitt vis. När de slutligen möts faller bitarna äntligen på plats och de kan landa i tillvaron. Ja, det blir nästan för bra, men vad gör väl det? Jewell har skrivit en underbar feelgood-roman, som fängslar och som får läsaren att må riktigt gott! Romanen är välkomponerad och skickligt skriven. Jag kan varmt rekommendera denna pärla!

 

1 Comments so far ↓

  1. Anna skriver:

    Underbart! Gillade verkligen ”En dag”.