”Solens Hälsa” – Med smak av Italien

Written by Maria Ragnarsson on juli 13th, 2013

Det är med stort intresse som jag läser Bo Hagströms Solens hälsa efter att ha tillbringat en vecka i Italien. Recepten i boken ger inte bara en försmak av det italienska köket, utan framhåller inte minst olivoljans hälsobringande egenskaper. Lägg till detta stämningsfulla fotografier på den läckra maten och på landskapet runt medelhavet.

Den här musselsoppan beställde jag på Sardinien. Tänk er ett helt fat med musslor med pyttelite soppa som jag fick upp med hjälp av en brödbit. Jättegott! Något recept på musselsoppa hittar jag inte i boken, men vad gör väl det? Det finns ju så många andra spännande rätter att pröva på såsom exempelvis grönsakssoppa med bönor och pasta. Mmmm!

 Olivlund på Sardinien.

Tänk att kunna smaksätta med färsk citron!

 

2 Comments so far ↓

  1. Ingrid Isaksson skriver:

    Så trevligt för dig och din familj med en så kulinarisk semestervecka.
    Mina närmaste vänner tillbringade också förra veckan på Sardinien och njöt av vackra stränder och promenader i landskapet. Ha en fortsatt skön semester med Medelhavsinspirerad mat.

  2. Maria Ragnarsson skriver:

    Roligt att du tittade in här! Sardinen är verkligen en pärla i medelhalvet! Önskar dig en fortsatt trevlig sommar!